Looking for something?

Use the search below to find what your looking for!

Handbook Entry


Language - Finnish


Page 1

Tervetuloa FortressCraft Evolved:iin

Luova muoto

Tervetuloa luovaan muotoomme! Ohjaimet ovat alla, työkaluoppaat ovat seuraavilla sivuilla.

How to play Survival Mode

Page 2

Luovat rakennuskalut

FortressCraft Evolved:ssa on paljon voimallisia työkaluja luovalle rakentamiselle. Alla lyhyesti kuvailemme jokaisen työkalun ja tulevaisuudessa sisältää linkin tietyn työkalun oppaaseen.

Rakennnuspyssy

Käytettäessä rakennuspyssyä (valitse painamalla \'X\'), Vasen hiiren painike rakentaa valitun palikan ja Oikea hiiren nappi poistaa. Sinulla on pitkä rakennuskantama joten voit rakentaa palikoita jopa 64 metrin päähän.

Superkaivuu

Pitämällä CTRL kun kaivat käyttät Superkaivuu moodia. Tämä lisää merkittävästi kaivuunopeutta mikä on hyvä nopeaan alueen raivaukseen. Huomioi mihin tähtäät sillä on helppoa kaivaa omaa työtä.

Rakenna-tänne

Pitämällä CTRL kun rakennat käytät tänne-rakentamista. Valittua palikkaa rakennetaan valitulta tahkolta takaisin kohti paikaasi suorassa linjassa.

Page 3

Työpaja

Sitten valitset paikan johon rakentaa työpaja. Voidaksesi määritellä työpajan tarvitsee sinun asetta vain 2 (kaksi) työpajansijoituspalikkaa. Sijoitat ne niin että ne ovat vastakkaisilla kulmilla lattiassa mihin haluat työpajan tulevan. Yksinkertaisilla ohjeilla:

1. Valitse tasainen alue. Aseta ensimmäinen työpajansijoituspalikka.

2. Sitten mene kulmittain mihin tahansa suuntaan pysyen samalla tasolla.

3. Aseta toinen palikka mihin haluat työpajan toisen kulman tulevan.

4. Jos kaksi palikkaa ovat viistottain ja 7 palikan etäällä toisistaan työpaja tehdään niiden välille käyttäen vahvistettua kiveä ja vahvistettua puuta.

Page 4

Työpajoja voi tehdä eri kokoisina alkaen 2x2 (kaksi palikka suorasti viistottain) jopa 8x8 kokoon (6 tyhjää palikkaa ensimmäisen ja toisen palikan välissä).

Yksityiskohtapalikan luonti työpajassa

Kun olet rakentanut ensimmäisen työpajasi mene siihen aloittaaksesi ensimmäisen yksityiskohtapalasi luonnin. Kun olet työpajassa kaksi asiaa tapahtuu: Työpajan ulkoreuna hohtaa säihkehtivillä hiukkasilla ja työpajakäyttöliittymä ilmestyy.

Kun olet mennyt uuteen työpajaan, uusi suunnittelu on automaattisesti aloitettu joten \'Y\':n painaminen tekee jotain vasta tehtyäsi ensimmäisen sommitelmasi.

Page 5

Suunnitellaksesi ensimmäisen yksityiskohtapalikan yksinkertaisesti ala rakentamaan korostetulle työpajaalueelle. Vahvistetusta puusta tehty seinä on palikkasi etureuna. Voit käyttää kaikkia palikoita mitä haluat suunnitelmasi rakentamisessa, mutta palikat joilla on malli eivät näy yksityiskohtapalikassa. Maalatut palikat pysyvät maalattuina.

Kun olet tyytyväinen sommitelmaasi poistu työpajasta tallentaaksesi sen ja luodaksesi yksityiskohtapalikan jolla rakentaa. Valitaksesi sen avaa palikanvalintaruutu (\'=\') ja valitse uusi sommitelma pikapalkki koloon. Voit nopeasti löytää kaikki yksityiskohtapalikkasommitelmasi suodattamalla \'yksityiskohtapalikka\' suodatinlistasta. Voit nyt aloittaa uuden suunnitelman työpajassa painamalla \'Y\' tai rakentamalla uuden työpajan. Maailmassa voi olla korkeintaan 16384 yksityiskohtapalikkasommitelmatyyppiä!

Yksityiskohtapalikan asettaminen

Asettaaksesi yksityiskohtapalikan rakenna se kuten rakentaisit minkä tahansa muunkin palikan. Sommmitelma tarttuu tahkoon jonka olet valinnut ja pyöritetään nenäkkäin kanssasi. Tämä mahdollistaa yksityikohtapalikoiden asettamisen mihin tahansa haluamaasi asentoon.

Jos käytät tuhansia yksityiskohtapalikoita samalla alueella huomaat merkittävän suorituskyvyn laskun. Tämän johtuu kaikista yksityiskohdista jotka grafiikkakorttisi täytyy piirtää. Helpottaaksesi tätä käytä pienemmän tarkkuuden yksityiskohtapalikoita ja käytä normaaleja palikoita missä voit.

Page 6

Superrakennus

Painamalla F8 avaat superrakennuspaneelin ruudun oikealle laidalle.

Tämä mahdollistaa nopean yksinkertaisten goemetristen muotujen rakentamisen käyttäen palikkaa jonka olet valinnut. Käyttääksesi superrakennusta ensin valitse muoto käyttämällä F9. F10:llä voit valita rakennetaanko täytetty vai ontto muoto. F11:llä kytket rakennustavan. Välitön antaa nopeimman lopputuloksen mutta voi johtaa reikiin hyvin suurissa muodoissa. \'End\' kytkee ankkuroidaanko muoto keskelle vai pohjan keskelle.

X, Y ja Z mahdollistavat muodon koon muuttamisen. Painamalla niitä lisäät sitä ulottuvuutta yhdellä. Pidä shift ja paina X, Y tai Z vähentääksesi yhdellä. Voit lisäksi pitää ALT vaihtaaksesi kokoa 16 kerrallaan.

Page 7

Kopioi-liimaa

Kopio-liimaa ohjaimet

Paina 'Ins' asettaaksesi ensimmäisen suorasärmiön kulman jonka haluat kopioida.

Paina 'Del' asettaksesi toisen suorasärmiön kulman jonka haluat kopioda. Nyt kopioitava alue korostetaan.

Kun alue on valittu voit painaa 'End' ottaaksesi siitä kiinni. Tässä kohtaa, kopiodun alueen esikatselu näytetään palikanvalinnan päällä.

Alue kiinnitettynä on kolme asiaa joita voit tehdä vaikuttaaksesi miten alue liimataan: Pyöritä R:llä, liikuta ankkuripistettä Shift:llä, käännä CTRL:lla.

'R' pyörittää aluetta 90 astetta myötäpäivään.

Painamalla Shift kerran mahdollistat ankkuripisteen siirtämisen X, Y ja Z napeilla. Painamalla SHIFT + X, Y or Z vähennät ankkuripaikkaa

Painamalla CTRL kerran mahdollistat sommittelman kääntämisen X, Y ja Z napeilla. Jokainen nappi kääntää sommmitelman sillä akselilla.

Ja lopuksi painammalla 'Home' liimaat alueen valittuun paikkaan.

Page 8

Kopio-liimaa suunnitelmien tallennus

On myös mahdollista taltioida suunnitelmia myöhempää käyttöä varten käyttämällä '<' näppäintä ja ladata niitä käyttämällä '?'. Voit vaihtaa tallennettuja suunnitelmia muiden ihmisten kanssa. Mutta tämä ominaisuus on vielä kehityksessä joten emme voi taata että se toimii.

Maalipyssy

Maalattavien materiaalien löytäminen

Vain tietyt palikat voidaan maalata. Löytääsesi nopeasti mitkä avaa palikanvalintaruutu ('=') ja ruksita 'maalattava' suodatin. Kaikki näytettävät palikat voidaan asettaa mailmaan ja maalata.

Page 9

Sääsauva

Sääsauva mahdollistaa sään ja päivänvaiheen hallinnan ja heittää meteoreja ympäriinsä. Valitse se painamalla \'C\'. Kun menet maailmaan yksi tilastotiedoista näyttää kuinka monta meteoria FortressCraft Evolved:ssa on heitetty.

Sääsauva moodit

eSun: Lopettaa sateen tai lumen ja pistää auringon paistamaan (tai kuun jos on yö)

eLightning: Tekee raskaan myrskyn. VHN antaa salaman iskeä.

eSnow: Luo lumisateen

eRain: Luo sateen

eDayNight: Kierrättää aikaa eteen tai taaksepäin nopeasti

eMeteor: Kutsuu meteoreita. VHN kutsuu meteorin korkealta taivaalta iskemään johonkin lähelläsi. OHN kutsuu meteorin sääsauvastasi tähdättynä valittuun palikkaan. Molemmilla toiminnoilla on pieni viive joten klikkausten ylenpalttinen painelu ei välttämättä tuota niin montaa meteoria kuin haluaisit :). Kun viskailet meteoreita varo avaruusasemia!

Language - Finnish


Page 1

Tervetuloa FortressCraft Evolved:iin

Sinnittelymuoto

Olet juuri paennut avaruusasemalta vahingoittuneella pakosukkulalla. Se ei selvinnyt laskusta, mutta onneksi sinä onnistuit putkahtamaan siitä pois turvallisesti. Nyt sinun tulee selvitä tällä kamalalla muukalaisplaneetalla!

Aloitus

Sinun viimeistä huutoa oleva pukusi pitää sinut turvassa näissä kylmissä oloissa, mutta käyttää siihen virtaa. Aluksesi törmäysalue voi antaa sinulle resursseja pärjätäksesi lyhyellä tähtäimellä, joten sinun pitäisi tutkia maailmaa heti kun voit.

Ohjaimet

Tämän pelin nappulat on listattu erillisessä opaassa joka on linkitetty alla.

Controls

Page 2

Sinnittelyvinkkejä

Niille jotka eivät halua lukea kokonaista opasta tässä on vähän pelivinkkejä. Seuraavat sivut menevät yksityiskohtiin kuinka aloittaa.

Page 3

Törmäysalueen laitteet

Päävirtakeskus on ensimmäinen voimalaitoksesi. Siinä on aurinkopaneelit ja se voi polttaa polttoaineita tehdäkseen virtaa. Se voi pitää vain yhtä esinettä kerralla, joten polttoaineen toimituksen automatisointi on oleellista. Sillä on iso sisäinen voimavarastointikapasitettti.

Central Power Hub

Virtavarastolohko säilöö 250 virtaa ja jakaa sen viereisille koneille.

PowerStorageBlock

Page 4

Saadaksesi uusien koneiden valmistuksessa tarpeellisia harkkoja, malmit täytyy käsitellä malmisulattamossa. Voit vuorovaikuttaa sen kanssa käsin tai automatisoida materiaalien toimituksen. Sulatus alkaa vasta kun tarpeeksi materiaaleja harkon tekemiseen on saapunut.

Ore Smelter

Page 5

Voit tehdä itse yksinkertaisia asioita itsevalmistusikkunassa joka avataan \'c\':llä, mutta monimutkaisempiin koneisiin ja osiin täytyy käyttää valmistusasemaa. Reseptit on jaoteltu kategorioihin jotka voit löytää klikkaamalla väritettyjä laatikkoja. Tällä hetkellä asema voi käyttää vain tavaraluettelossasi olevia esineitä ja esineiden tekeminen asettaa ne suoraan takaisin sinne.

Manufacturing Plant

Aloittaessasi luotaimesi ei tiedä mitään planeetalta löytyvistä materiaaleista. Kaikki tekemäsi luotaukset voidaan käsitellä tutkimusasemalla ja niistä saa tutkimuspisteitä. Voit myös aloittaa erinäisiä kehitysprojekteja täällä ja kehittää uusia reseptejä valmistusasemalle käyttämällä tutkimuspisteitä. Tutkimusasema vaatii virtaa toimiakseen.

Research Station

Page 6

Ensimmäisten malmien löytäminen

Luotaimesi on varustettu kyvyllä luodata tunnettuja malmityyppejä, mutta näin tehdäkseen sen täytyy tietää niistä ensin. Uusien malmien löytämisen avain on käyttää tuntematon materiaali -sysäystä luotaimessa. Jos käytät tätä ensin, se kertoo sinulle kaikki palikat ympärillä, joita se ei tunne.

Ensimmäinen tehtäväsi on luodata ympäristösi ja käsitellä ne tutkimusasemalla. Heti kun olet luodannut tavallisen mullan ja lumen ympäriltäsi, tuntematon malmi -sysäys paikantaa hyödyllisiä malmeja ympäriltäsi.

Kun olet löytänyt maanalaisen suonen läheltä voit luodata sen ja käsitellä ne opettaaksesi ne luotaimellesi. Tästä lähtien malmiluotauksen käyttäminen luotaimella paikantaa sen malmityypin suonet.

Malminirroitus

Kun olemme löytäneet ensimmäisen suonen, meidän tarvitsee irroittaa malmi käyttääksemme sitä. Voit kaivaa sitä käyttämällä oikeanpuoleista klikkausta mutta tämä tiputtaa vain yhden malmin joskus ja tekee soraa muulloin.

Parempi vaihtoehto on käyttää superkaivamista joka aktivoidaan pitämällä CTRL pohjassa kun kaivat. Tämä kaivaa nopeasti ison määrän malmia mutta kuluttaa virtavarastojasi nopeasti.

Varo ettet käytä kaikkea virtaa suonen superkaivamiseen, pukusi vaatii virtaa myös ruumiinlämpösi ylläpitämiseen! Yritä pitää turvallinen soihdutettu reitti takaisin voimalallesi lämmitääksesi itseäsi.

Page 7

Irroittamisen automaatio

Kestävämpi tapa luohia malmia on käyttää malmilouhinta. Aloitat muutamalla ja voit asettaa sellaisen suonen viereen ja täyttää sen virralla aloittaaksesi kaivuun. Sillä on pieni sisäinen varastotila, joten kunnes voit purkaa sen jonnekin muualle sinun täytyy silloin tällöin tulla noutamaan tuotteet.

Malmilouhin voi louhia kokonaisen suonen malmia kun se koskee yhteen malmipalikkaan. Niinpä sitä ei tarvitse siirtää ennen kuin koko suoni on raivattu.

Ore Extractor

Varastohypyttimet hyväksyvät malmeja ja esineitä koneiltasi ja antavat niitä toisille koneille. Tämä tekee niistä oleellisen minkä tahansa luohinta- ja sulatustoimintaosan automatisoinnissa.

Storage Hopper

Page 8

Kun on resursesseja liikenee, kuljettimet voivat auttaa automaatiota tuomalla malmit luohimelta malmisulattamolle. Ne ovat halpoja, mutta tarvitset montaa yhdistääksesi luohintatoimintosi päätukikohtaasi. Ne eivät vaadi virtaa toimiakseen.

Conveyor Belt